Rabu, 27 Jun 2012

HI GOAT
MARKET PRICE: RM36.60 

     AFTER   LESS: RM30.00

Tinggi PROTEIN
Tinggi KALSIUM
Tinggi SELENIUM
Tinggi VITAMIN

KEBAIKAN :

Tidak menyebabkan alahan
Menguatkan sistem imunisasi
Bersifat alkali
Meningkatkan daya peka & tumpuan
Melancarkan sistem penghadaman dan usus
Membantu mengubati Kanser, Demam Kuning. Gastrik,
Asma (Lelah), Penyakit Kulit, Ulser, Sukar Tidur dll..
Mengimbangi gula dalam darah
Tidak sebabkan kahak
Awet muda


SUSU KAMBING JUGA ADALAH SUSU TERBAIK SELEPAS SUSU IBU
 Susu Kambing adalah minuman terbaik sepanjang zaman sejak kewujudan manusia dimuka bumi 
SUSU KAMBINGKepentingannya Dalam Gaya Hidup Anda

Selalunya, apabila menyebut susu,kita sering membayangkan susu lembu. Walhal susu kambing lebih tinggi manfaatnya dan khasiat jika dibandingkan dengan susu lembu. Dari segi proses penghadaman, susu kambing lebih mudah dihadamkan kerana molekul lemaknya lebih kecil
Jika dilihat dari khasiatnya, susu kambing tidak kalah dengan susu lembu. Salah satu sebab kurangnya minat untuk mengamalkan minum susu kambing adalah disebabkan tanggapan bahawa ianya boleh menyebabkan darah tinggi dan “panas”. Hakikatnya , susu kambing sebenarnya berfungsi menstabilkan tekanan darah,jantung dan banyak lagi. Tapi berapa peratus kaum muslimin seluruh dunia tahu akan manfaat susu kambing?
Susu kambing sebenarnya mengandungi kandungan gizi yang lengkap dan baik untuk kesihatan. Ianya tidak mengandungi beta-lactoglobulin iaitu penyebab alahan yang boleh menyebabkan asma,masalah pernafasan,radang telinga,infleksi kulit dan ganguan saluran pencernaan. Susu kambing mempunyai tindak balas alkali yang memberi faedah pada mereka yang mempunyai masalah asid terlalu banyak dalam perut dengan cara menapiskan asid hidroklorik perut dan melindungi membrane mucus di permukaan lapisan perut dari rosak.
Kerana kandungan khasiatnya yang sungguh menakjubkan inilah, HR Marketing dengan bangganya memperkenalkan susu kambing dalam bentuk serbuk, pertama seumpamanya dipasaran. Sungguh mudah di sediakan. Jika junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. pun mengamalkannya, mengapa tidak kita? Dapatkannya dgn menghubungi kami...Marilah kita hidupkan kembali SUNNAH RASULALLAH. Sebuah Hadith Nabi S.A.W yang diriwayatkan oleh Abu Ubaidah bin Atoq,Rasulallah SAW bersabdabermaksud"Kambing merupakan binatang yg penuh Barakah yg ditinggal2kan orang". Kita sedia maklum kebanyakan Rasul2 dan Nabi2 semuanya pernah menjadi gembala kambing dan tentu ada Hikmah disebaliknya yang hanya ALLAH sahaja yg Maha Mengetahui. 


BERMINAT LEH KOL TINI EK/WHATSAP 0179331908 ATAU PM KAT
 FB CHUMI CHUMI PINKISHBEAUTY ANDA AKAN DILAYAN SELAJU ROKET
FAKTA MENARIK MENGENAI SUSU KAMBING
  • Kajian yg dijalankan oleh pasukan kajian dibawah Dr.Javier Diaz Castro,Jabatan Fisiologi ,University Granada mendapati susu kambing mempunyai lebih banyak khasiat untuk kesihatan badan jika dibandingkan dengan susu lembu. Antaranya ialah menolong mencegah ferrponic anaemia(kekurangan zat besi),tulang rapuh dan mencergaskan minda anak2.
  • Dibandingkan dgn susu lembu,ia mempunyai: 13% lebih kalsium / 25% lebih vitamin B-6 / 27% lebih antioksida selenium / 47% lebih vitamin A / 1.34% lebih potassium / 3.5% lebih niacin.Susu lembu bersifat ASIDIK manakala susu kambing bersifat ALKALI.
  • NIACIN- adalah nama lain bagi Vitamin B3,yg diperlukan oleh badan kita utk peredaran darah dan kulit yg sihat.Niacin adalah penting dalam menghasilkan tenaga daripada gula(blood sugar) dalam pembuatan lemak. Ia membantu dalam fungsi sistem saraf, metabolisma kabohidrat,lemak dan protien dan dalam pengeluaran asid hidroklorik untuk sistem penghadaman.Ia juga terlibat dalam pengeluaran cecair hempedu dan perut yg normal serta sintesis hormon pembiakan manusia. Niacin juga merendahkan paras kolestrol dan membaiki peredaran darah.Ia juga membantu dalam penyakit mental saperti schizophrenia. Kekurangan Vitamin B3 boleh menyebabkan keletihan,lemah badan,kulit merekah,bengkak mulut dan lidah,cirit birit,gangguan mental, sakit kepala dan kadar rendah gula dalam darah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan